top of page

FarewellStones

Afscheid nemen na crematie: Farewellstones

Het verlies van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis die gepaard gaat met intense emoties en het rouwproces dat volgt. Het vinden van een passende laatste rustplaats waar geliefden kunnen worden herdacht en afscheid genomen kan worden, is daarom van groot belang.

Traditioneel werden overledenen vaak begraven op begraafplaatsen. Echter, met de groeiende bewustwording rondom duurzaamheid en het milieu, zoeken steeds meer mensen naar alternatieve opties om afscheid te nemen op een manier die in lijn is met hun persoonlijke waarden.

Een innovatief alternatief dat aan deze behoefte voldoet zijn de zogenaamde Farewellstones. Deze unieke asmonumenten bieden een natuurlijke, biologisch afbreekbare en duurzame manier om afscheid te nemen van dierbaren.

Teruggeven aan de natuur

Farewellstones zijn gemaakt van materialen die honderd procent natuurlijk zijn en volledig biologisch afbreekbaar. Ze worden op ambachtelijke wijze vervaardigd met minimale impact op het milieu. Dit maakt ze een milieuvriendelijke optie voor de laatste rustplaats van een geliefde.

Wat Farewellstones zo bijzonder maakt, is hun vermogen om na verloop van tijd terug te keren naar de natuur. In tegenstelling tot traditionele grafstenen of urnen, zijn Farewellstones vergankelijk en onderdeel van de cyclus van de natuur.

Een persoonlijke troostplek

Farewellstones bieden ook de mogelijkheid om een fysieke en tastbare herinnering aan een dierbare in stand te houden. Ze kunnen worden geplaatst in een tuin, op een balkon of op elke andere dierbare plek. Dit stelt nabestaanden in staat om op elk gewenst moment terug te keren naar deze troostplek en daar hun emoties te uiten.

Doordat Farewellstones buiten worden geplaatst, zijn ze onderhevig aan de seizoenen. Ze veranderen mee met de natuurlijke omgeving, wat kan bijdragen aan het helingsproces en het ervaren van liefdevolle herinneringen aan degene die is overleden.

Afscheid nemen met respect

Het gebruik van Farewellstones zorgt ervoor dat afscheid nemen gepaard gaat met respect voor zowel de overledene als voor onze planeet. Het biedt nabestaanden een alternatieve manier om hun dierbaren te herdenken zonder afbreuk te doen aan duurzaamheidsprincipes.

Door te kiezen voor Farewellstones, draagt men bij aan het behoud van de natuurlijke schoonheid van onze planeet en wordt er een statement gemaakt dat liefde en respect voor de overledene hand in hand kunnen gaan met zorg voor het milieu.

Een uniek afscheid

Farewellstones bieden een alternatieve benadering van afscheid nemen na crematie. Ze combineren innovatie, duurzaamheid en persoonlijkheid om een laatste rustplaats te creëren die betekenisvol is voor zowel de overledene als de nabestaanden.

Met hun ambachtelijke werkwijze, minimale impact op het milieu en mogelijkheid tot plaatsing op verschillende locaties, bieden Farewellstones een uniek en respectvol alternatief voor traditionele asmonumenten.

 

Tenslotte

Het rouwproces na het verlies van een dierbare is zeer persoonlijk en verdient alle aandacht en zorgvuldigheid. Farewellstones bieden nabestaanden de mogelijkheid om op een duurzame manier afscheid te nemen, terwijl tegelijkertijd de natuurlijke cyclus wordt gerespecteerd.

Deze innovatieve asmonumenten zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook persoonlijk en troostend. Ze bieden nabestaanden een tastbare herinnering aan hun geliefden, terwijl ze tegelijkertijd iets teruggeven aan de natuur.

Ook geschikt voor huisdieren.

bottom of page