top of page

Het Veldhuys

 

Welkom bij Het Veldhuys, gelegen in Klazienaveen (Drenthe) aan de rand van het oosterbos. Landelijk, rust, natuur…

Mijn naam is Alida, en mag sinds 2016 op deze mooie locatie wonen, samen met het gezin, de paarden, kippen, katten & de hond. Als gezin hebben wij de stap gemaakt om Zaandam te verruilen voor het mooie Drenthe. Na het overlijden van mijn moeder in 2015 heb ik bewust gekozen om vanuit mijn hart te leven en de rust van de natuur op te zoeken.

 

Vroeger als klein kind wilde ik ontdekkingsreiziger worden, zoals Columbus… nieuwe werelden ontdekken. Dat is gelukt, de wondere wereld van paardenmest… 

Vanuit het oogpunt om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te wonen, heb ik vanuit de hele wereld, fragmenten van kennis verzameld en gecombineerd. De mestbriket is geboren, als volwaardige vervanger van hout voor in de houtkachel.  Naast de mestbriket is de pellet van paardenmest ontwikkeld, voor de pelletkachel.

Bij buitenleven is een moestuin en de bestuiving door middel van bijen, hommels en vlinders essentieel voor het vorming van groente en fruit. Juist voor dit doel is de bloeibriket ontwikkeld.

 

Nu warmte en voedsel gewaarborgd is, nu de rust om met de natuur en seizoenen mee te laveren is ingedaald, is er ruimte ontstaan om mijn creativiteit weer te omarmen.

 

Paardenmest is geen afval maar een veelzijdige en mooie grondstof die gebruikt kan worden als bio brandstof, als vervanger van kunstmest en natuurlijk ook als bouwmateriaal.

 

Graag wil mensen laten zien dat ‘out of the box’ denken, zoveel rust, ruimte, nieuwe inzichten kan geven.

Paardenmest is geen afval, maar een prachtige ondergewaardeerde grondstof.

 

Informatie en workshops kunt u vinden onder ONZE DIENSTEN.

Bij vragen kunt u ook een mail sturen naar info@HetVeldhuys.nl

20170121_155332.jpg
mestbriket in vuur.jpg
Van mest naar pellets.jpg.jpg
IMG_3449.JPG
IMG_3462.JPG
clover.jpg

Met vriendelijke groet,

Alida

katlijst.jpg
NowIsee.jpg
Eetsmakelijk.jpg
bottom of page